Det är måndag igen. Vad är måndag egentligen förutom en dag uppkallad av den fornnordiske guden Måne? Alla dessa frågor. Jag dricker mitt morgonthé och tittar ut genom köksfönstret. Det är tyst och stilla ute.

Började dricka tallbarrsdryck igår, spetsat med sprängticka. Ska visst vara hälsosamt. Kommer och tänka på Hälsoresan med Stig-Helmer. Måste ju vara den sämsta Sällskapsresanfilmen någonsin, även om den har ett intressant upplägg.

Vad äter jag för mat nuförtiden egentligen? Jag som var en sån hälsosam vegetarian i ca 25 år, innan jag för två år sedan gick tillbaka till kött igen.

Visst var tanken klarare förr när kroppen var lättare? Jag kanske måste tillbaka till linsgrytorna och tomatsopparna och bort från finska vitlökskorvar och kebabtallrikar. Köttindustrin är ju vidrig. Hur glömde jag bort det? Borde jag inte skämmas över att stödja den genom min längtan efter genmanipulerad mat att frossa i?

Vad fick mig att falla för frestelsen? Att gå över till den ”mörka” sidan och låta min kropp bestämma vad jag ska äta, istället för att låta hjärtat göra det? Vad fick mig att blunda för det jag kämpat för så länge och bara ge upp min kamp för djurens rättigheter och bli som alla andra som tror på den gulliga illusionen om lyckliga kor som betar på gröna ängar och om små söta grisar som springer ute i de fria – medan de bokstavligen torteras till döds under
fruktansvärda förhållande i skräckfilmsliknande slakthus. Hela köttindustrin är bara så vidrig med all genmanipulation och hur djuren behandlas.

Klart det finns några få bondgårdar här och där som låter djuren växa upp i det fria och har nåt drägligt liv innan de hamnar på matborden, men varför skulle jag äta dem så länge det finns vegetariska alternativ? För att de blir för mkt djur på vår redan överbefolkade planet om jag och alla andra inte äter dem, heter det ju. Som det kanske ser ut nu ja, men är någonting naturligt i den verklighet som den giriga mänskligheten har skapat runtomkring sig?

Det är måndag igen och vad är måndagen mer än en dag uppkallad efter den fornordiska guden Måne? En dag att börja om igen och lära från veckan innan. Att ta sig i kragen och leva det liv man verkligen vill leva.

Den perfekta dagen att sparka ut slappheten och velandet genom köksdörren! Att låta veckans första blad få bli skriven av den visdom man blivit tilldelad under livets gång. Och framför allt – att börja koka linsgryta igen.

(Grytbild från Pixabay)